• Arsa, arazi ve gayrimenkul sorularınızı ilgili bölümde sorun; bölgesel bilgi ve deneyimlerinizi paylaşın.

Tapu senedindeki fotoğraf mülkiyeti kanıtlar mı?

Mehmet

Yönetici
Admin
Yaş
40
Konum
YurtDışı
Katılım
27 Eki 2026
Konular
485
Mesajlar
488
Tapu senedine yapıştırılmış kişi fotoğrafı, bugünkü malik ve işlem yetkisini tek başına kanıtlamaz. Fotoğraftaki kişinin tanınmasıyla güncel sicilde hak sahibi olması ayrı kontrollerdir. Belgenin kendisi, taşınmaz bilgileri ve güncel kayıt birlikte değerlendirilmelidir.

Fotoğraf hangi soruyu cevaplamaz?​

Eski bir senette fotoğraf bulunması, sonradan devir, miras veya başka kayıt işlemi yapılmadığını göstermez. Fotoğrafın bulunmamasından da belgenin kendiliğinden geçersiz olduğu sonucu çıkarılamaz. Belgeyi yalnız görünüşü veya kişiye benzerliği üzerinden kabul ya da reddetmeyin.

Türk Medenî Kanunu’nun 705. maddesi mülkiyetin kazanılmasını tescil ve kanuni istisnaları üzerinden düzenler; fotoğrafı ayrı bir mülkiyet kazanma yolu olarak görmeyin.

İşlem öncesinde hangi eşleştirme gerekir?​

Tapu Sicili Tüzüğü’nün 18. maddesinde istemde bulunanla hak sahibinin aynı kişi olup olmadığının kimlik ve tescile esas belgelerdeki bilgiler karşılaştırılarak belirlenmesi düzenlenir. Temsilci varsa kimliğin yanında işlem yetkisi de incelenir.

Siz de satış dosyanızda güncel malik, pay ve doğru bağımsız bölüm bilgilerini yetkili kanaldan doğrulayın. Eski senetteki fotoğrafı, tapu müdürlüğünün kimlik ve yetki incelemesinin yerine koymayın. Tapu senedi ile sicil arasındaki temel ayrım için tapu belgesi rehberini okuyabilirsiniz. Kişisel kimlik ve tapu görüntülerini açık forum mesajında paylaşmadan, takıldığınız alanı kişisel bilgileri çıkartarak sorun.
 

Sen de şimdi bize katılmak ister misin?

Kayıt ol

Bize katılım kolay ve ücretsizdir!

Konuyu görüntüleyenler

Bu konuyu şu anda görüntüleyen üye bulunmuyor.
Robotlar:
  • Anthropic
Geri
Üst